FunkedUp Logo wit

2 OKTOBER 2023

VOLG ONZE SOCIALS OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

DATUM: 2 OKTOBER 2023

TIJDEN: 19:15 - LATE

DATUM

TIJDEN

LOCATIE

TICKET

FUNKY ONTZET

WOW! 6 bands en 5 DJ’s verdeeld over drie zalen! Standaard uitverkocht en altijd legendarisch, dus ook dit jaar organiseren we weer een groovend Leidsch Ontzet! In de stad waar we al jaren de groovy live muziek missen tijdens dit feest, brengen wij extra lekkere bands voor je naar Leiden! Zorg dat je een kaartje hebt en vier een Funky Ontzet met je vrienden op Funked Up!

ARTIESTEN

HET BLOKKENSCHEMA VIND JE ONDER AAN DEZE PAGINA​

YĪN YĪN

GROTE ZAAL

YĪN YĪN op Funked Up

Psychedelische Thai funk uit Maastricht is een vluchtige samenvatting van deze band. YĪN YĪN laat zich inspireren door de psychedelische Oost-Aziatische muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Ze combineren dit met traditionele folklore, disco, funk, psychrock en elektronica tot uitgesponnen improvisaties en swingende nummers. Hun eerste paar nummers brachten ze uit op cassette en dit leverde een platendeal op bij het smaakvolle Zwitserse label Bongo Joe Records.

Het tweede album The Age Of Aquarius kwam begin 2022 uit op het gerenommeerde label Glitterbeat en zorgde internationaal voor veel positieve kritieken. Aanrader voor liefhebbers van Khruangbin, Altın Gün en Mauskovic Dance Band.  Op Funked Up is er, denken we, dan ook weinig nodig om los te gaan en te spacen om op de dag erna, 3 oktoberrrr, weer veilig met beide beentjes op de grond te landen.

VOLG YĪN-YĪN

DE NACHTELIJKE ESCAPADES

GROTE ZAAL

Funked Up 2 oktober 2023 Nachtelijke escapades

Need we say more? Inmiddels is het een traditie aan het worden om onze eigen Leidse boys van De Nachtelijke Escapades tijdens Leidens Ontzet op Funked Up te mogen verwelkomen. Wij zijn fan! Met een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen naadloos funk, soul, hiphop en ska aan elkaar, resulterend in een vernieuwende en orginele sound. Dit in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke teksten – die geen tekort aan humor kennen – en een flinke dosis energie maakt huh muziek tot een vrolijke en unieke ervaring. Huh live optredens zijn een viering van de vrijheid van muziek – simpeler gezegd, EEN FEEST!

VOLG DE NACHTELIJKE ESCAPADES

SPANNEND! Ja er komt een act die we pas later bekend zullen maken! Dit omdat het optreden een primeur is en deze artiest eerst ook nog zijn eigen aankondigen moet doen. Hou onze socials dus in de gaten om als eerste te weten wie deze mystery act zal zijn!

Ernst Friele FunkedUp

DR. JUSTICE AND THE SMOOTH OPERATORS

GROTE ZAAL

Ze besloten onlangs voogoed te stoppen en gaven eerder al hun afscheidsconcert, maar zowel band als Funked Up wilden heel graag nog één keertje knallen en zijn ze er dus gewoon bij!

Door de jaren heen ontwikkelden Dr. Justice & the Smooth Operators hun eigen stijl tot perfectie. Deze ‘Future Funk’ is een mix van Disco, Electronic, Pop, en Funk. Catchy dansbare songs, die je af en toe laten weg-glibberen of volledig omver blazen. Tight chops, drie geweldige achtergrondzangeressen, slappy bas, een keytar en een ever-energetic performance. 

FunkedUp bands

STRIK & STRAK

FunkedUp Strik & Strak

GROTE ZAAL

Eindelijk kunnen we deze twee bazen weer eens over de speakers horen! Al jaren draaien zij  een silent disco met ieder een eigen kanaal maar dit keer sluiten zij de avond af in de grote zaal met een smerige ‘Turn up the bass’ meets BassHouse set! Serieus, deze zag je niet aankomen maar gaat je zeker voor altijd bijblijven! Ow en tussen de live acts in de grote zaal zetten ze ook wat platen op maar houden ze het meer bij de funky & Hip-Hop platen. Dit gaat mooi worden!

VOLG STRIK & STRAK

EN MEER!

COCOBOLO

KLEINE ZAAL

Funked Up artiesten

Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema’s en songtitels die spreken tot de verbeelding en klinken als een mix van old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren, met een retro sound.

Deze band vindt dat muziek niet alleen iets is waar je naar luistert. Muziek is ook iets visueels. Daarom schrijven ze alle songs met een beeld als beginpunt. Dit beeld wordt met het liedje samen een verhaal, alsof het een korte film zou zijn. Een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans, het komt allemaal voorbij.

De verbindende factor tussen alle verschillende songs: je voorstellingsvermogen leeft helemaal op. Be prepared for some heavy old-school funk en psychedelische surfrock!

VOLG COCOBOLO

JOHNNY & THE SPACEMACHINE

KLEINE ZAAL

Wees op tijd voor Johnny & The Spacemachine want voor je het weet is de kleine zaal aka ruimtemachine gevuld. Een serieuze band gericht op het niet-serieuze en altijd op zoek naar intergalactische dansmoves. Diepe funk grooves, zwoele akkoorden en pompende basloopjes. Dit alles in combinatie met teksten over het leven, dode katten en fictieve televisiepersonages.

VOLG JOHNNY

BENITO

FUNKY FOYER

Benito Funked Up Leiden

100% eigenzinnig en niet bang om te rappen met een onmiskenbare stijl. Zijn muziek worden beïnvloed door psychedelica en filosofie en zijn eigen zoektocht naar innerlijk evenwicht. Wij werden helemaal betoverd door zijn live-performance en waren meteen verkocht, vandaar nu ook te horen, zien & ervaren op Funked Up!

VOLG BENITO

DJ PLEASURE

FUNKY FOYER

DJ Pleasure Funked Up

Ja-ja-ja dames en heren. Deze funky platendraaier is er nog steeds en neemt vinyl mee uit de diepste krochten van de funk. Sven Meijers draait al sinds jaar en dag, heeft niet te tillen stapels aan platen liggen en daarom altijd weer spannend welke dikke grooven die dit keer bij zich heeft.

DJ Pleasure Funked Up

AND LAST BUT NOT LEAST

SILENT DISCO

2 KANALEN:
RAFIKI + MC
& R YuFunki

FUNKY FOYER

Uiteraard geen Funked Up zonder Silent Disco! En vorige keer met Rafiki en MC was zo’n bizar groot succes dat we ze nog een keer hebben uitgenodigd. Deze twee bazen komen de lekkerste Afrika vibes brengen! Dit doen ze samen met R YuFunki die oneindige lijsten met Funk, Disco en populaire meezingers meebrengt. Dit gaat sowieso weer een vals lekkere Silent Disco avond worden!

Funked Up 2 oktober DJ Yuri

DATUM: 2 OKTOBER 2023

TIJDEN: 19:15 - LATE

DATUM

TIJDEN

LOCATIE

TICKET

2 OKTOBER 2023

19:15 - LATE

CORONA, TICKETS, TIJDEN & ENTREE

TIJDEN: Wij vonden zelf dat wat vroeger beginnen in tijden van Corona wel lekker dus die 20:00 beginnen die houden we erin! Verder mogen we deze avond ouderwets tot 02:00 door! 

TICKETS: Mocht je al een ticket hebben gekocht en komen er onverwachts nieuwe negatieve Corona maatregelen waardoor het event niet door kan gaan, dan storten we direct het geld terug! Alleen de fee van de ticketboer kunnen we niet vergoeden zijnde €0,61.  

ENTREE: Er komen bij ons niet meer dan 500 bezoekers in dus op dit moment hoef je helemaal niets aan QR codes of testbewijzen te laten zien aan de deur, behalve dan je Funked Up ticket, YES! Houdt onze website en socials in de gaten mochten er toch onverwachts nieuwe maatregelen komen.

VOLG ALLE VOORBEREIDINGEN
EN UPDATES OP ONZE FUNKY SOCIALS