FunkedUp Logo wit

6 APRIL 2024

VOLG ONZE SOCIALS OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Next stop on the groovetrain: Zaterdag 6 april!

Zet je weer schrap voor een avondvullend programma aan groovende bands & zwoele dj’s verdeeld over 3 zalen. Funked Up voorziet je ook deze keer weer van je vaste prik aan dansbare grooves, blazers, funk, hip-hop, world en tomeloze gezelligheid. Ook de silent disco zal ook deze editie niet ontbreken!

LINE UP

BROKEN BRASS / GROTE ZAAL

Funked Up veteranen van het eerste uur, terug van veel te lang weg geweest. Inmiddels zijn ze nog veel verder gegroeid (laatst nog het 10-jarig jublieum!) en is de focus van deze vrolijke lieden verschoven naar New Orleans roots, bailefunk en zelfs een snufje afrobeat. Verwacht een gloeiend hete gumbo zonder fratsen en vol puur showmanship, waarvan de energie in je aderen explodeert.

LUISTER OP SPOTIFY

BABS / GROTE ZAAL

Babs is een stukje Leidse glorie, hiphop met een kritisch oog op de maatschappij (maar wel blij!). Babs heeft met haar kleurrijke, dansbare hiphop met een boodschap over gender- en seksuele gelijkheid al een heleboel festivals op haar kop gezet. Een collab met Willie Wartaal, optredens bij de Popronde en Eurosonic, op televisie te zien bij Wie Is De Mol: stuk voor stuk gave wapenfeiten, maar de crux blijft natuurlijk haar vlijmscherpe teksten, aanstekelijke tunes en groovende band. Met Babs op de Beat is uit je bol gaan nog nooit zo leerzaam geweest.

LUISTER OP SPOTIFY

CAVOLO NERO / GROTE ZAAL

Als je de zes koppen van deze formatie bij elkaar steekt kreeg je een kolére-goede combo van afrobeat, psychedelische grooves en zelfs indie en disco-invloeden. Alles wordt fraai aan elkaar genaaid tot een trippend tapijt waarbij je in een andere wereld belandt. Tijdens hun drukke tour doen ze ook Funked Up aan, dus verwacht een intens en ingespeeld optreden!

LUISTER OP SPOTIFY

GUS WALKER / KLEINE ZAAL

Twee jaar hadden we een primeur met de allereerste show van de Leidse Gus Walker. We zagen een imponerende mix van reggae met hiphop beats, en in de tussentijd heeft hij niet stil gezeten. Z’n debuutalbum “Pink Skies” uitgekomen (een bescheiden 200.000 Spotifystreams inmiddels). Samen met zijn 7-koppige formatie staat Gus garant voor een enerverende live show met een hoog bounce gehalte. Oprecht en intens, en bezorgt alle luisteraars een gevoel van saamhorigheid. Denk aan: Damian Marley, Typhoon, Protoje en Fat Freddy’s Drop.

LUISTER OP SPOTIFY

KALIMA / KLEINE ZAAL

Deze kersverse band bestaat nog maar amper een jaar. Een verzameling van zes muzikanten uit o.a. Banda Caruma, Ziek en Downbeat Detonators die je verleiden met een zuiver instrumentale mix van Zuid-Amerikaanse sounds, funk, disco en surf. De 3voor12Leiden schreef even geleden: “Tijdens hun debuut bewijzen ze in staat te zijn om de zaal in beweging te brengen, en met nog een beetje meer ervaring zouden ze dat ook zeker kunnen op de betere feestjes van Leiden. Funked Up, luistert u mee?” U vraagt, wij serveren, en zodoende gaan ze je deze editie in vervoering brengen.

JUDITH / KLEINE ZAAL

Op de eerste editie van het festival Leiden Live werden we overvallen door het geluid van de nieuwe zangeres Judith Wassenaar: intieme en soulvolle R&B met een randje. Waar ze eerder alleen met gitarist optrad, zal ze op Funked Up met haar voltallige nieuwe band optreden, vol zeer ervaren muzikanten. Soms ingetogen, soms uiterst dansbaar: Judith streeft naar een persoonlijke connectie met haar publiek, dus zorg dat je op de eerste rij staat.

FUNKED UP FRESHERS! MEEDOEN?

Jong geleerd is oud gedaan, en daarom geeft Funked Up maar al te graag een podium aan aanstormend talent. In de foyer zullen versgeplukte acts optreden, die vol goede moed die volgende stap willen zetten op het pad der funk. Geef ze een warm applaus, en wie weet kan jij straks claimen een rijzende ster gezien te hebben voordat ie doorbrak.

 

Meedoen? 

13 t/m 27 jarigen die funk, soul, jazz, hip-hop, world, reggae of soortgelijke stijlen spelen kunnen mailen met contact@funkedup.nl voor aanmelding en/of meer info. Verder helpen we je graag met een op maat gemaakte workshop. De deadline is 6 maart, dus wees op tijd!

STRIK & STRAK (SILENT DISCO)

Funk, hip-hop en vuige beats! Deze gasten maken van een verlegen muurbloem nog een meezingbare head-banger. Echt hoor, Strik & Strak draaien platen die, of je ze kent of niet, iedereen lekker vindt! Van onbekende, smerig dikke beats en funky classics tot poppende hiphop, alles passeert de revue. Het concept van de avond en de vibe van de mensen bepalen de sfeer en Strik & Strak duiken er vol op in. Verkleed met gekkigheid, straf-atjes, een eigen glitterbol en funky bakfiets maken ze overal een dikke fissa van! Niet zo gek dat er al langere tijd sprake is van een geslaagd huwelijk met Funked Up.

DJ MISS WORLD (SILENT DISCO)

Grensoverschrijdend in positieve zin. DJ Miss World levert een onuitputtelijk lijst genres met Afro, Arabisch, Latin, Bollywoord, Balkan versus dance, ska, funk, electro, drum ’n bass en nog veel meer. Het publiek nieuwe grooves laten ontdekken en op muzikaal avontuur gaan is haar roeping. Ga mee op een anderhalf uur durende wereldreis zonder Leiden te verlaten.

D (eef) J DEN HARTOG

Deze DJ trakteert je op een potpourri aan bezielde muziek. Een ouwe rot in het vak , die al 30 jaar aan muziektherapie doet (check of je verzekering je ticket kan vergoeden). High on his own supply! Verwacht niets, dan ben je altijd aangenaam verrast. Beats als het leven, vol ups en downs.